Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hogwarts şatosunun gizemlerini keşfetmeye hazır mısın? Karanlık yükselmeye devam ediyor. Önemli olan taraflarımız mı? Seçimlerimiz mi? Olmak istediğimiz ve bulunduğumuz yer mi? Artık karar verme zamanı...
 
AnasayfaPortalliLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Geçmişten Günümüze, Forumactif

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Harry James Potter
Gryffindor V. Sınıf
Gryffindor V. Sınıf
Harry James Potter


Mesaj Sayısı : 315
Mücadele Tarafın : Aydınlık
Rp Sevgilisi : Iıı...
Asa : 12 inç, anka kuşu tüyü, ejderha yüreği
Kan Durumu : Melez
Evcil Hayvanın: : Hedwig
Kayıt tarihi : 14/09/07

Bilgiler
Quidditch Mevkisi:
Galleon: 100

Geçmişten Günümüze, Forumactif Empty
MesajKonu: Geçmişten Günümüze, Forumactif   Geçmişten Günümüze, Forumactif Icon_minitimePtsi Ekim 11, 2010 9:20 pm



Yanlış hatırlamıyorsam, yani hafızam beni yanıltmıyorsa eğer, bundan üç sene önce can sıkıntısından ne yapacağımı şaşırmış bir şekilde internette dolanıyordum. Şans eseri, görsellerde dolaşırken bir site bulmuştum. Pembe, göz yoran bir teması vardı ve yeşilin en açık tonlarından biriyle kocaman yazılmış “Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu” yazısını gördüğümde afalladım. Rpg’nin adını dahi duymamış olmanın verdiği şaşkınlıkla siteyi merakla tarıyordum. Aslında o zamanların ilk ve kaliteli (o zamanlara göre) Rpg sitesiydi. İnsanlar, karakterden çok kendini yönetirdi. Siteye kaydolduktan bir süre sonra Rpg kuralı kondu. Birçoğumuz ne demek olduğunu bilmeden, diğerleri nasıl yazıyorsa öyle yazmayı denedik. Çoğu Rp’miz “Harry gitti ve sandalyeye oturdu.” Gibi yalın cümlelerle dolu kısa, ikiyi aşmayan satırdan ibaret yazılardı. Siteye temsil ettiğiniz ünlünün adıyla üye olmak zorundaydınız veya herhangi bir HP karakteriyle. “Prof.” Kısaltması mutlaka her profesörün nickinde olmak zorundaydı, sevseniz de sevmeseniz de… Arkadaşlık ilişkilerine gelince, herkes birbiriyle iyi anlaşmaya çalışırdı. İlk ve gerçek Rpg(olsun ya da olmasın) dostlarımı bu sitede edindiğimi söylemeden de geçemeyeceğim.

Bir gün site adminleri arasında çıkan anlaşmazlık ya da onun gibi bir şey yüzünden kurucu admin siteye girmemeye başlamıştı. Aslında o sorunu net hatırlamıyorum, dersler veya sınavlar yüzünden bırakmak zorunda kalmış da olabilir, neyse. O zamanlar yardımcı admin “Pelin Karahan” ve onun yanında yardımcı olması için “Avril Lavigne” seçilmişti. Gerçek anlamda eğlenerek Rpg yapabildiğim, sevdiğim birçok arkadaşımın olduğu ve her gün mutlaka girdiğim bir site haline gelmişti. Sosyal hayatla bağlarım kopmuştu neredeyse ama hiç de şikâyetçi değildim. Gerçek hayatta olmadığı kadar beni eğlendirebilecek bir ortamdaydım sonuçta, arkadaşlarımı da çok seviyordum, falan…

Sonra, admin değişiklikleri oldu derken sistemler değişti, Rpg açısından daha fazla gelişmiş orijinal sistemler oluşturan sitelerin sistemlerine benzer sistemler oluşturuldu. Hp karakterleri yasaklandı, kısaltmalar gereksiz bulundu, Rpg’ye uzunluk sınırı getirildi ve betimlemesi bol olması şart koşuldu adeta. İşte bu sıralarda sitenin çok sıkıntılı bir döneme girdiği zamanları yaşıyorduk. Yenilikler, sistemler uygulanıp oturtulmadan admin değişikliği yapılıyor, site bir türlü toparlanamıyordu. Üyeler artık online olmamaya başlamıştı ve adminlerin çoğu da başka sitelere yönelip bu siteden umudunu kesmişti. Tabii bazılarımız her ne kadar uğraştıysak da engel olamadık sitenin batıp gitmesine.

İşte bu site, üç sene evvel kurulmuş, o zamanların en gelişmiş sitesi ama şimdiki zamanların çoktan yokolup gitmiş sitelerinden… Biz, her şeye rağmen eski günlere dönebileceğimize inanıyoruz ve bize inanan yeni üyelere ihtiyacımız var. Hani ilkler unutulmaz, değerlidir ya, biz de ilkimize sahip çıkıyor ve sizlerden destek bekliyoruz.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Geçmişten Günümüze, Forumactif
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Bilgilendirme :: Hakkımızda-
Buraya geçin: